Wilson și Cusick fac echipă cu DragonSpeed ​​​​for Indy

Cea de-a 33-a și ultima înscriere la Indianapolis 500 aparține Chevy-ului numărul 25, care va fi condus de Stefan Wilson, ca parte a unui parteneriat dintre Cusick Motorsports și DragonSpeed, folosind un șasiu Dallara DW12 furnizat de AJ Foyt Racing.

Lista dintre Wilson, Don Cusick și liderul DragonSpeed, Elton Julian, s-a reunit rapid, în timp ce trio-ul, împreună cu managerul Cusick Motorsports, Anders Krohn, au început să-și exploreze opțiunile la câteva zile după cursa de la Long Beach pentru a se uni și a conduce britanicul în cea de-a patra sa Indy. 500 în timp ce ajutăm seria NTT IndyCar să rezolve misterul unde ar fi cea de-a 33-a intrare.

„Sunt atât de încântat să revin la evenimentul care mi-a aprins pasiunea pentru sportul cu motor în urmă cu zeci de ani”, a spus Cusick, care a făcut echipă cu Andretti Autosport pentru a conduce Wilson la Indy 500. 2021. „Asociat cu un tânăr, înfometat. , organizație profesională precum DragonSpeed ​​​​o face și mai bună. Anul trecut a fost o primă experiență incredibilă la fața locului pentru Cusick Motorsports și partenerii noștri și suntem încântați să îi avem la „Nou cu noi. Revenirea Lohla Sport și Sierra Pacific Windows, în calitate de partener principal și co-lider, este deloc fantastic și suntem încântați să îi urăm bun venit și lui Gnarly Jerky în listă.”

„Mulțumesc mult lui Jay Frye, echipei Chevy și Anders Krohn de la IndyCar pentru că au jucat un rol esențial în aducerea acestui program împreună. Avem treburi neterminate de anul trecut cu Stefan Wilson și partenerii noștri, așa că abia aștept ca evenimentul să aibă loc.

După luni de muncă pentru a afla unde va apărea cea de-a 33-a intrare, a fost nevoie de un apel de la proprietarul DragonSpeed, Elton Julian, către președintele IndyCar, Jay Frye, pentru a-și face cunoscute intențiile de a reveni la serie, iar Cusick și Wilson își continuă căutarea activă. pentru căi de întoarcere. pentru al doilea lor Indy 500 împreună ca tandem șofer/proprietar, părțile s-au reunit și s-a încheiat în sfârșit o înțelegere pentru ca DragonSpeed ​​​​să folosească un Foyt Racing DW12.

Echipa de mașini sport de la DragonSpeed, care l-a condus pe Anglialul Ben Hanley în patru curse IndyCar și două Indy 500 în perioada 2019-2020 și este compus din veterani de Formula 1 la 24 de ore de la Le Mans, va pregăti și va concura mașina. Will Phillips, un inginer veteran de curse și fost director tehnic IndyCar, sa alăturat efortului de a se îngriji de Wilson de la cabina de cronometrare.

Povestea dintre Julian și Cusick are o altă zbârcitură interesantă, deoarece echipa DragonSpeed ​​s-a trezit într-un test recent pe circuitul Thermal Club din California pentru a se pregăti pentru cursa de weekend din IMSA WeatherTech SportsCar Championship, ultimul final la Laguna Seca.

Întâmplător, în timp ce se plimba prin padocul termic, Julian a zărit o mașină cu „Cusick Motorsports” pe lateral, și-a întrebat echipajul dacă mașina îi aparține lui Don Cusick și a aflat că era a lui și că el era pe pistă. Câteva clipe mai târziu, s-au întâlnit și au petrecut următoarele două ore luând prânzul și definitivând detaliile a ceea ce avea să devină programul Cusick Motorsports/DragonSpeed ​​​​Indy 500.

„Această oportunitate înseamnă atât de mult pentru noi”, a spus Julian. „Încheierea acestui program cu Don Cusick, Stefan Wilson și grupul partener Cusick Motorsports ne aduce înapoi în Indy chiar mai devreme decât am sperat. Vă pot spune că nu venim la The Brickyard pentru a ajunge din urmă cu cifrele – suntem aici pentru a ne relua curba de învățare IndyCar și a ne baza experiența din 2019 și 2020, precum și a performanței anterioare a lui Stefan. Știu că Don și Stefan împărtășesc ambițiile noastre și sunt recunoscător lui AJ Foyt Racing și spiritului de curse al lui Larry Foyt pentru că au ajutat să facă acest efort posibil prin utilizarea echipamentului lor. Adăugarea celor 500 la angajamentele noastre IMSA este complicată, dar toți cei de la DragonSpeed ​​​​ sunt 100% pregătiți să accepte provocarea lui Indy.

Pentru Wilson, terminarea grilei de start Indy 500 este menită să fie un alt pas în creșterea prezenței Cusick Motorsports în serie.

„Călătoria către Indianapolis 500 din 2022 a fost un rollercoaster pentru Cusick Motorsports, pentru partenerii noștri și pentru mine”, a spus el. „Acum câteva săptămâni nu părea că se va întâmpla pentru noi, dar sunt atât de uşurat că toate piesele s-au adunat pentru a avea o altă şansă la această cursă. Parteneriatul Cusick Motorsports și DragonSpeed ​​​​nu se potrivește mai bine și știu că va fi o combinație grozavă pentru Indy anul acesta, precum și oportunități viitoare. De asemenea, aștept cu nerăbdare să mă alătur echipei Chevy și să port un papion luna aceasta.

„Sunt atât de mulți oameni cărora trebuie să le mulțumesc pentru că au făcut acest lucru posibil pentru noi. În primul rând, îi mulțumesc lui Don Cusick pentru că a crezut în mine și a fost alături de mine în timp ce luptam pentru a reveni la 500, Elton Julian și echipa DragonSpeed ​​​​​​​pentru angajamentul lor față de partenerul cu noi și un le mulțumesc mult lui Jay Frye și IndyCar, precum și lui Jim Campbell și Chevrolet pentru sprijinul acordat în atingerea acestui obiectiv.

.

Add Comment