Variola maimuței continuă să deruteze oamenii de știință pe măsură ce se răspândește în alte țări

NOUAcum puteți asculta articolele Fox News!

Oamenii de știință încearcă să înțeleagă mai bine de ce variola maimuțelor se răspândește rapid din întreaga lume, în regiuni care de obicei nu găzduiesc boala de când Marea Britanie a confirmat-o primul caz de variola maimuță la începutul lunii mai.

„Nu am mai văzut niciodată astfel de observări de variola a maimuțelor, așa că este deosebit de îngrijorător”, a spus Andrea McCollum, un epidemiolog care conduce echipa de poxvirus la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

În acest grafic de la Centers for Disease Control and Prevention, simptomele unuia dintre cele mai timpurii cazuri cunoscute de virusul variolei maimuței sunt afișate pe mâna unui pacient.
(Cu amabilitatea CDC/Getty Images)

Peste 550 de cazuri confirmate de variolă a maimuței în 30 de țări au fost detectate la nivel mondial, inclusiv aproximativ 18 în Statele Unite, conform studiului. Organizatia Mondiala a Sanatatii (CARE) și CDC.

“Cu toții vedem cazuri care apar într-o perioadă relativ scurtă de timp. Constatăm că în câteva zile, în câteva săptămâni, vedem peste 500 de cazuri. Este diferit. Nu s-a mai văzut niciodată până acum”, a spus Rosamund Lewis, OMS. plumb tehnic pentru variola maimuțelor.

CDC notează că variola maimuțelor aparține aceluiași un fel de virus ca varioladar după ce variola a fost eradicată prin vaccinarea globală în 1980, scăderea imunității la variola maimuță ar fi putut contribui la creșterea cazurilor, deoarece vaccinarea împotriva variolei nu mai este recomandată, potrivit Nature.

CINE: MONKEYPOX NU TREBUIE SĂ TREBUIE PANDEMICE, MULTE RĂMÂN NECUNOSCUTE

Africa are de obicei câteva mii de cazuri într-un an mediu, mai ales în vestul și centrul regiuniidar săptămâna trecută cazurile din afara Africii au depășit numărul total detectat în afara continentului din 1970, când a fost depistat primul caz uman.

Dar, deși oamenii de știință sunt îngrijorați de răspândirea rapidă a variolei maimuțelor, nu este un coronavirus, potrivit Nature.

O micrografie electronică colorată negativ dezvăluie a "M" Virionul virusului variolei maimuțelor asemănător dudului în lichidul veziculelor umane.

Micrografia electronică colorată negativ dezvăluie virionul virusului variolei maimuței de tip „M” în fluidul veziculelor umane.
(BSIP/UIG prin Getty Images)

Variola maimuță nu este la fel de infecțioasă precum SARS-CoV-2, virusul responsabil de Covid-19 pandemiepentru că nu se răspândește la fel de ușor de la o persoană la alta și pentru că avem vaccinuri pentru a o preveni, a declarat Jay Hooper, virolog la Institutul de Cercetare Medicală a Bolilor din SUA din Fort Detrick, Maryland.

SARS-CoV-2 este răspândit prin picături mici din aer numite aerosoli, dar oamenii de știință cred că variola maimuței se răspândește în principal prin contactul apropiat cu fluidele corporale, așa că o persoană infectată cu maimuță variola va infecta mult mai puține contacte apropiate decât cineva infectat cu coronavirus, a adăugat Hooper. .

Cercetările privind secvențierea genomilor virali de la persoanele infectate cu variola maimuțelor în Belgia, Franța, Germania, Portugalia și Statele Unite sugerează că tulpina de variola a maimuței seamănă cu tulpina mult mai puțin mortală găsită în Africa de Vest, care are o rată de mortalitate mai mică de 1. % în populaţia rurală. Prin comparație, tulpina mult mai virulentă din Africa Centrală are o rată a mortalității de până la 10%, conform Nature.

VAROLA ȘI BOLILE ENDEMICE DEVIN MAI PERSISTENȚE, SPUNE CINE

Aceste secvențe sunt cel mai asemănătoare cu grupul de cazuri de variolă a maimuțelor care au apărut în afara Africii în 2018 și 2019 și au fost legate de călătoriile în Africa de Vest.

Deci, cea mai simplă explicație este că persoana care a avut primul caz non-african al anului s-a infectat prin contactul cu un animal sau prin contact strâns cu cineva deja infectat cu virusul în timp ce călătorea într-o regiune similară din Africa, spune Bernie Moss, virolog la Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase.

Cercetătorii speră să afle dacă creșterea rapidă a cazurilor provine dintr-o mutație virală care permite ca variola maimuței să fie transmisă mai ușor, spune dr. Raina MacIntyre, epidemiolog în boli infecțioase la Universitatea din New South Wales din Sydney, Australia.

Dar, spre deosebire de SARS-CoV-2, care este un virus ARN capabil să evite imunitatea de la vaccinuri sau infecții anterioare, monkeypox este un virus ADN, cunoscut a fi mai eficient în repararea mutațiilor decât virusul ARN. Aceasta înseamnă că virusul variolei maimuței este mai puțin probabil să se transforme brusc și să faciliteze transmiterea de la persoană la persoană, a adăugat MacIntyre.

Dar este încă „profund îngrijorător” faptul că cazurile de variola a maimuței sunt în creștere la persoane care nu au legătură între ele, a spus McCollum.

Oamenii de știință încearcă, de asemenea, să afle de ce grupurile de cazuri includ în principal bărbați cu vârsta între 20 și 50 de ani, dintre care mulți fac sex cu bărbați (HSH), dar MacIntyre spune că ar putea fi o coincidență faptul că virusul a fost introdus într-o comunitate de BSH și a continuat să se răspândească. . pentru că nu se știe că este ainfecție cu transmitere sexuală.

Agenția pentru Siguranța Sănătății din Marea Britanie, totuși, sfătuiește pacienții cu simptome de variola maimuței să se abțină de la activitatea sexuală în timp ce sunt prezente leziuni, chiar dacă nu există dovezi cunoscute ale virusului în excrementele genitale. În plus, ei recomandă utilizarea prezervativelor timp de opt săptămâni după infectare.

În acest grafic de la Centers for Disease Control and Prevention, simptomele unuia dintre cele mai timpurii cazuri cunoscute de virusul variolei maimuței sunt afișate pe mâna unui pacient.

În acest grafic de la Centers for Disease Control and Prevention, simptomele unuia dintre cele mai timpurii cazuri cunoscute de virusul variolei maimuței sunt afișate pe mâna unui pacient.
(CDC/Getty Images)

Deși CDC observă că nu există un tratament specific pentru variola maimuțelor, mai multe antivirale se pot dovedi benefice.

În plus, Statele Unite au un stoc de milioane de vaccinuri împotriva variolei, dintre care două sunt aprobate și, în general, eficiente împotriva variolei maimuțelor.

Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare a CDC a emis recent recomandări pentru a limita utilizarea vaccinului împotriva variolei cunoscut sub numele de Jynneos pentru lucrătorii din domeniul sănătății și personalul de laborator care lucrează îndeaproape cu virusul.

McCollum a remarcat că aceste terapii nu vor fi lansate la scară largă, dar că contactele apropiate ale persoanelor infectate cu variola maimuței vor fi vaccinate printr-o metodă numită „vaccinare inelă”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Prima parte este de a identifica persoanele infectate, de a le izola și de a vă asigura că primesc îngrijirea de care au nevoie”, a spus Dr. Raj Panjabi, care conduce răspunsul Casei împotriva variolei maimuțelor.

„A doua parte este să ne asigurăm că îi vaccinăm pe cei care au fost expuși la oameni infectați. Dacă facem asta din nou și din nou – și aceasta este abordarea noastră la Casa Albă și la nivelul guvernului – atunci avem șanse mai mari să punem capăt acestui lucru. epidemic.”

Add Comment