Stevie Nicks a făcut oamenii să plângă în timp ce a încheiat o zi plină de concerte feminine la Jazz Fest | Festivalurile din Louisiana

The Revivalists i-au salutat pe Foo Fighters la New Orleans Jazz & Heritage Festival, sâmbătă, în timp ce reflectau „Times Like These”.

Dar nu i-au făcut pe oameni să plângă, așa cum a făcut Stevie Nicks, dedicând balada dulce-amăruie „Landslide” prietenului ei Taylor Hawkins, regretatul bater al Foo Fighters.

Acest moment extrem de intim a avut loc în fața unei mulțimi uriașe pe scena principală a Festivalului. Mulțimea a fost chiar mai densă decât cea care i-a văzut pe Red Hot Chili Peppers înlocuindu-i pe Foo Fighters la Targul Târgului duminică trecută, revărsându-se chiar pe drumul de pământ.

Poate a fost o cerere reprimată. Nicks a cântat pentru prima dată la festival cu Fleetwood Mac în 2013. Fleetwood Mac ar fi trebuit să-i înlocuiască pe Rolling Stones în 2019, doar pentru a renunța și el.

Apoi, Nicks a fost rezervat pentru festivalurile de jazz din 2020 și 2021, care au fost prăbușite de pandemie. În cele din urmă, a ajuns la festival într-o sâmbătă fierbinte și însorită.Steviele flutură deasupra unei mulțimi mari în timp ce Stevie Nicks cântă pe scena festivalului în timpul Festivalului de Jazz și Patrimoniu din New Orleans din 2022 din New Orleans, sâmbătă, 7 mai 2022. (Foto de Sophia Germer, NOLA .com, The Times-Picayune | The avocat din New Orleans)
Rory Block, Samantha Fish

Programul de sâmbătă a fost dominat de artiste feminine.

Rory Block a crescut studiind blues-ul. La Blues Tent, bărbatul de 72 de ani stătea singur cu o chitară și fantomele unor chitariști de blues morți de mult. Ea a povestit și a revăzut melodiile lui Muddy Waters, Son House, Tommy Johnson și Robert Johnson în stilul ei country-blues. Ea a ales și a tras corzile chitarei cu putere, dar întregul ei spectacol trebuia să fie mai tare. Prezentările și poveștile lui cântece au fost în cea mai mare parte inaudibile în spatele cortului și chiar și o mare parte din munca lui la chitară a fost pierdută.

Volumul nu a fost o problemă pentru Samantha Fish. Învelită în dungi albe și negre îndrăznețe pe scena Festivalului, ea și o trupă musculoasă din trei piese au alimentat un ansamblu de blues-rock adaptat pentru marile scene.

Cerul albastru și muzica sfârâitoare îi întâmpină pe fanii muzicii la New Orleans Jazz & Heritage Festival, sâmbătă, 7 mai 2022.

Din moment ce au trecut trei ani calendaristici de la precedentul Festival de Jazz, ea a interpretat un cântec care și-a exprimat sentimentul: „Bună, străine, pare atât de bine să te văd din nou/Cât timp a trecut/A trecut foarte mult timp”.

Ea a susținut câte un solo de chitară abundent după altul pe o succesiune de chitare electrice, în timp ce clapeista trupei ei a completat aranjamentele conduse de bateristul trupei. În „Better Be Lonely”, solo-ul lui Fish a urmat linia melodică a cântecului. În altă parte, ea a emis tonuri de blues și riff-uri grele, total în comandă.

Rickie Lee Jones devine local

Rickie Lee Jones, un rezident din New Orleans de epocă recentă, aștepta să cânte la Jazz Fest. Pe scena Shell Gentilly, ea și un ansamblu ancorat de toboșarul, percuționistul și vibrafonistul Mike Dillon au trecut pe fundal.

Acest set a decolat cu „Young Blood”. Toate în poezie și jucăuș, vocea lui patina pe tastaturi și claxone. Ea a cântărit o chitară acustică pentru „Chuck E’s in Love”, deoarece percuția lui Dillon a oferit structură. La începutul refrenului, secțiunea de corn a trupei locale de jazz-funk Naughty Professor a dat aranjamentului o notă Van Morrison.NR.jazzfest.050822.497.jpg

Rickie Lee Jones cântă pe scena Shell Gentilly în timpul Festivalului New Orleans Jazz & Heritage din 2022 din New Orleans, sâmbătă, 7 mai 2022. (Fotografie de Scott Threlkeld, NOLA.com | The Times-Picayune | The New Orleans Advocate )
Jones a trecut la pian cu coadă pentru piesa de titlu „Pirates”. În „Danny’s All Star Joint”, ea a cântat cafea și monede și cuțite de măcelar și un pui într-o oală peste un bas electric jazzy.

Cu o zi înainte de Ziua Mamei, ea a sărbătorit maternitatea. Era concentrată, dar în mod clar se distra. După cum a arătat în mod clar memoria ei din 2021 „Last Chance Texaco”, ea a trăit o viață remarcabilă, cu înalte și coborâșuri extreme, dar se simte confortabil acolo unde se află acum: „Este frumos să fi trăit atât de mult pentru a avea o istorie cu muzicieni mari”.

Daigle, Badu, Nicks o iau acasă

Capurile de afiș ale femeilor de sâmbătă au inclus Mavis Staples care a înlocuit-o pe Melissa Etheridge în Blues Tent. (The Zac Brown Band îl va înlocui pe Willie Nelson duminică.) Erykah Badu își aruncă vraja sufletului spiritual pentru o mulțime numeroasă de la Congo Square Stage.

O mulțime relativ mică a asistat la Lauren Daigle, starul pop creștin contemporan al lui Lafayette, la Gentilly Stage; era mult mai mic decât mulțimea Elvis Costello cu o seară înainte.NR.jazzfest.050822.6149.jpg

Trombone Shorty și Lauren Daigle, împreună cu membrii triburilor Wild Magnolias și 9th Ward Black Hatchet, cântă pe scena Shell Gentilly în timpul Festivalului New Orleans Jazz & Heritage 2022 din New Orleans, sâmbătă, 7 mai 2022. (Fotografia de Scott Threlkeld, NOLA.com | The Times-Picayune | Avocatul din New Orleans)
Îmbrăcat în paiete și purtând o pălărie fabuloasă, Daigle i-a întâmpinat pe Troy „Trombone Shorty” Andrews și pe membrii tribului indian Wild Magnolias și Black Hatchet Mardi Gras pentru a-l ajuta la „Hey Pocky Way”. Daigle a oferit o binecuvântare prin balada sa de succes „You Say”.

La celălalt capăt al târgului, Nicks și-a deschis primul spectacol în aproape trei ani cu „Outside the Rain”. „Sunt acasă să mă uit la miniserie, purtând pantaloni super comozi și învăț câinele meu să dea mâna”, a spus ea despre activitățile ei legate de pandemie. — Încă nu l-a prins prea bine.

Înapoi la serviciu, Nicks a trecut prin „Dreams” de la Fleetwood Mac și propriul său „Enchanted” și „Stop Dragging My Heart Around”, chitaristul Waddy Wachtel împrumutându-și și vocea acestuia din urmă. Între „Gypsy” și „Rhiannon”, ea a arătat pelerina ciudată pe care a purtat-o ​​pe coperta albumului „Belladonna” din 1981, parte dintr-un ansamblu stratificat pe care l-a purtat sfidând căldura zilei.

Toate caracteristicile familiare ale vocii lui erau prezente. Ea a prefațat „Landslide” cu „Taylor, acest cântec este pentru tine”. Împotriva acompaniamentului la chitara acustică a lui Wachtel, ea a apreciat versuri precum „Mi-a fost frică să mă schimb, pentru că mi-am construit viața în jurul tău/Dar timpul te face mai îndrăzneț, chiar și copiii îmbătrânesc/Și și eu îmbătrânesc”, care a căpătat un alt sens în raport cu Hawkins.

Un „bum, bum” persistent a chinuit-o și a distras-o pe tot parcursul spectacolului. Ea nu a putut identifica sursa, dar ar fi putut fi basul lui Badu.

Cu toate acestea, ea l-a apăsat pe al ei. Ea a acoperit piesa „Free Fallin’” a lui Tom Petty, un alt tribut adus unui prieten decedat. Ea a reînviat „New Orleans”, o melodie pe care a scris-o după uraganul Katrina.

Finalul său a fost o încărcare prin „Rock ‘n’ Roll” al lui Led Zeppelin. Trecuse într-adevăr mult timp de când Nicks se legănase.

„A fost o călătorie”, a spus o uşurată Nicks despre spectacolul ei de sâmbătă.

O excursie care s-a încheiat în fața unei mulțimi halucinante la Jazz Fest.

Notă: această poveste a fost actualizată.

Membrii trupei Stooges Brass Band au pierdut 20 de minute din setul de vineri dimineață la New Orleans Jazz & Heritage Festival. Dar au câștigat…

Fanii country și reggae nu sunt descurajați de o după-amiază fierbinte la Fair Grounds


Red Hot Chili Peppers l-a salutat pe Taylor Hawkins de la Foo Fighters la New Orleans Jazz Fest 2022

Patriarhul pianului jazz Ellis Marsalis Jr. a fost comemorat duminică la New Orleans Jazz & Heritage Festival din 2022. La fel ca și tobele Foo Fighters…

Achizițiile efectuate prin link-uri de pe site-ul nostru ne pot aduce un comision de afiliat

Add Comment