Noile variante sunt gata să mențină circulația Covid-19 la niveluri ridicate pe tot parcursul veriiCNN

Chiar dacă Statele Unite se confruntă cu cel mai recent val de Covid-19, noi cercetări sugerează că variantele la orizont ar putea menține nivelul ridicat de cazuri.

Următorul aflux de infecții va veni probabil de la noile subvariante ale Omicron BA.4 și BA.5, doi viruși strâns înrudiți care au fost caracterizați pentru prima dată în Africa de Sud și au ajuns în Statele Unite la sfârșitul lunii martie, potrivit site-ului Gene Sequence Sharing Site. . GISAID.

Aceste variante câștigă teren față de BA.2, în special în centrul țării. Cercetări recente sugerează că ei scapă de imunitatea creată de vaccinuri și infecții din trecut.

Conform celor mai recente actualizări de la Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și compania de genomică Helix, BA.4 și BA.5 reprezentau împreună aproximativ 6-7% din noile infecții din Statele Unite la sfârșitul lunii mai.

„Aceasta este o amenințare serioasă”, a scris dr. David Ho, profesor de microbiologie și imunologie la Universitatea Columbia din New York, într-un e-mail. „Cu doar o lună în urmă era 0,02%”.

BA.4 a fost detectat în cel puțin 30 de țări, iar BA.5 a fost eșantionat în 32 de țări, potrivit site-ului Outbreak.info, care este operat de Institutul de Cercetare Scripps.

Ho și coautorii săi au testat recent în laborator anticorpi din sângele persoanelor vaccinate și stimulate, precum și anticorpi de la persoane care s-au recuperat după infecții cu Covid-19, împotriva virusurilor modificate BA.4 și BA.5. În fiecare caz, au găsit o cădere de putere față de BA.4 și BA.5.

Ei au descoperit că virusurile BA.4 și BA.5 au mai mult de patru ori mai multe șanse de a evita anticorpii la persoanele vaccinate și vaccinate decât virusurile BA.2.

Toate acestea înseamnă că BA.4 și BA.5 au mai multe șanse de a provoca infecții revoluționare, chiar și la persoanele care au mai avut Covid-19.

Fără vaccinuri sau rapel îmbunătățite, Ho se așteaptă ca mulți americani să se îmbolnăvească în următoarele săptămâni sau luni. „Cred că vom vedea o mulțime de infecții, dar nu neapărat boli sau decese mai grave”, a spus el.

Cercetarea lui Ho este publicată ca preprint, ceea ce înseamnă că nu a fost revizuită de experți externi sau publicată într-un jurnal medical.

Africa de Sud, care este înaintea Statelor Unite în ciclul său BA.4/BA.5, a înregistrat o creștere a infecțiilor, dar nu a înregistrat o creștere corespunzătoare a deceselor, a declarat Shishi Luo, director asociat al bioinformaticii și bolilor infecțioase la Helix.

„Deci cred că dacă extrapolăm din Africa de Sud, ceea ce vom vedea în Statele Unite este că BA.4 și BA.5 vor crește, pentru că au avantaje competitive față de tulpinile existente, dar să ne încrucișăm degetele, nu o să crească. duce la rezultate mai serioase”, a spus Luo.

O întrebare pe care vânătorii de variante și-au pus-o este dacă BA.4 și BA.5 pot depăși BA.2.12.1, tulpina extrem de contagioasă care este în prezent principala cauză a infecțiilor cu Covid-19 în Statele Unite.

Aceste ramuri ale arborelui genealogic al Omicron au devenit proeminente cam în același timp; BA.2.12.1 a preluat rapid Statele Unite, în timp ce BA.4 și BA.5 au luat stăpânire în Africa de Sud.

Ei au unele asemănări, inclusiv modificări la locația 452 din genomul lor, o adresă genetică cunoscută pentru a ajuta variantele să se sustragă imunității noastre.

„Este ca și boxul”, a spus dr. Alex Greninger, director asociat al Laboratorului Clinic de Virologie al Universității din Washington. „Este ca și cum campioana națională a Africii de Sud se confruntă cu campioana națională a Statelor Unite.

„Nu știi cum să-i clasificăm dacă nu s-au luptat niciodată”, a spus el.

Dar BA.4 și BA.5 s-au opus BA.2.12.1 în alte părți ale lumii, cum ar fi Marea Britanie. Acolo, oamenii de știință au descoperit că timpul necesar pentru ca numărul de infecții cauzate de o variantă să se dubleze a fost de aproximativ 5,5 zile pentru BA.2.12.1 și cu aproximativ o zi mai puțin pentru BA.4 și BA.5, ceea ce indică faptul că aceste viruși se răspândesc. Mai repede. . Timpii de dublare au fost incluși într-un raport tehnic recent al Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie.

„Favorita la pariuri sugerează acum că BA.4 și BA.5 ar putea elimina BA.2.12.1”, a spus Greninger.

Ho și echipa sa cred că s-ar fi putut da seama ce le dă BA.4 și BA.5 un avantaj suplimentar.

Pe lângă toate schimbările din alte variante Omicron care îi ajută să ocolească vaccinurile noastre, acești viruși au trecut de o mutație F486V. Aceasta este o schimbare grozavă care ajută la deghizarea lor de sistemul nostru imunitar. În trecut, acest lucru a avut un dezavantaj: a făcut ca virusul să fie mai puțin probabil să se lege de celulele noastre, astfel încât acestea au fost mai puțin competitive. Dar BA.4 și BA.5 au o mutație suplimentară, numită R493Q, care le restabilește capacitatea de a se lega de celule, redându-le capacitatea de a ne infecta.

Deși BA.4 și BA.5 par capabile să domine BA.2.12.1, ele nu s-au confruntat în Statele Unite, iar fitness-ul acestor soiuri depinde foarte mult de terenul de joc. Variantele nu respectă o regulă carte.

Dar, pentru următoarele câteva luni, spun experții, va fi o mulțime de Covid-19 în jurul nostru.

„Pentru vara, înainte de iarnă, mă aștept ca acești viruși să fie la niveluri relativ ridicate”, a spus Greninger. „Doar numărul de cazuri, pură perturbare a forței de muncă – este doar o povară foarte grea de boală”.

.

Add Comment