Microsoft a încercat să calmeze utilizatorii supărați de Windows 11. I-a făcut mai supărați

piese pentru Windows 10 și Windows 11

Un început bun, dar un mod prost de a-l vinde?

Getty Images

Nu poți mulțumi pe toată lumea.

Ai incercat vreodata? Ai încercat vreodată să petreci chiar și o zi încercând să-i mulțumești pe toți cu care intri în contact?

Întotdeauna, mereu ajungi să plictisești pe cineva. Pentru că așa sunt oamenii.

Microsoft, totuși, rămâne în urmă în privința asta. A înfuriat mult prea mulți oameni de prea multe ori cu mult prea puțină justificare.

Deci, deși și-a îmbunătățit considerabil comportamentul de când Satya Nadella a devenit CEO, compania nu pare întotdeauna atât de pregătită să facă față criticilor pe cât ar putea fi.

Când a sosit Windows 11, au fost scandaluri. Mulți se temeau că meniul Start va fi așezat brusc în mijlocul ecranului. Nu este cazul; în plus, este atât de personalizabil.

Majoritatea oamenilor s-ar fi obișnuit. Multora chiar le place. Dar există în mod clar o cabală concentrată de utilizatori ale căror sentimente se îndreaptă spre ură. Microsoft pare să nu le permită.

Asta ai vrut tu. Într-adevăr.

Cea mai recentă versiune de Windows raportează că Redmond a contactat recent utilizatorii din Windows 11 care participă la canalele Release, Beta și Dev.

Esența e-mailului companiei pare să fie: „Mă, ce e? Știți că noul meniu Start a fost creat după ce v-ați exprimat cu toții cu părerea, nu?”

Evident, cuvintele erau ceva mai formale. Cu toate acestea, Microsoft a atașat și un videoclip YouTube care explică geneza noului meniu Start.

Un videoclip YouTube vechi de aproape un an.

O, poate miroase un pic a „Hai, prostule. Nu ai terminat încă programul?”

Videoclipul în sine prezintă multe tipuri de reclame înțelepte care explică în termeni înțelepți, dar simpli, cât de deștepți și creativi au fost.

Începe cu un cercetător utilizator numit Drăgană care reflectă: „Procesul de proiectare este bazat pe cercetare. Este o provocare să-i dai sens”.

Oamenii nu prea știu ce vor. Chiar dacă cred că da, s-ar putea să nu fie întotdeauna capabili să explice.

La scurt timp, întâlnim un alt cercetător utilizator – câți au lucrat la acest lucru? Ashley explică: „Este foarte ușor să proiectezi ceva care îți place, dar asta nu înseamnă neapărat că va funcționa pentru toată lumea”.

Iată-l. cel toata lumea cuvânt. Acesta este ceea ce Microsoft a căutat. Este baza durerii.

Intră designerii. Ei vorbesc despre cum au ascultat mai mult. Ei explică cum au pus o mulțime de întrebări. Un exemplu: „Ar trebui ca începutul să fie aliniat la stânga sau centrat?”

Desigur, s-ar putea lăsa la latitudinea ta să-l aliniezi, dar asta, aparent, nu ar funcționa pentru toată lumea.

Voi oamenii. Credem în democrație.

Și apoi un alt designer, acesta pe nume Ryan, dezvăluie ce au făcut el și echipa lui. El spune că au luat o decizie importantă: „Lasă oamenii să ne spună cum ar dori să pună totul cap la cap”.

O manevră periculoasă, aceasta. Imaginează-ți dacă Steve Jobs ar fi întrebat oamenii cum ar dori să fie organizat ecranul de pornire al iPhone-ului. Imaginați-vă că răbdarea lui trece prin sugestii.

La Microsoft, ei gândesc diferit. Cercetarea companiei a arătat că utilizatorii de Windows „creau modele care se potriveau cu ceea ce ne gândim deja”.

Mă întreb dacă compania a recrutat câțiva.

A fost înțelept din partea Microsoft să includă acest videoclip în e-mailul lor? Ar fi fost mai bine să includă un videoclip cu utilizatori reali care explică de ce le place atât de mult meniul Start Windows 11?

Videoclipul vechi de un an stătuse acolo, în mare parte neobservat. Acum, însă, este împodobit cu comentarii recente de la nefericiți.

Exemplu: „Ignoră literalmente tot ceea ce cer oamenii și fac tot ce vor sau le place. Nimănui nu-i place noul meniu Start, darămite bara de activități.”

Nimeni? Ar putea fi cazul?

Au fost mai multe: „Cum pot atât de multe companii să pretindă că aud feedback-ul utilizatorilor, când în mod explicit nu?

Corporațiile cred că oamenii sunt proști cu aceeași vehemență ca, să zicem, politicienii? Mă îndoiesc.

Unii oameni, se pare, sunt mult mai fericiți cu Windows 10.

„Noua bară de activități este o glumă”, spune unul.

Nu era singur. Luați asta: „În sfârșit, MS a primit-o direct din meniul de pornire a Windows 10, așa că decid să creeze un nou meniu pentru Windows 11, care este doar pentru un grup mic de utilizatori. Faceți ceea ce doriți, dar lăsați opțiunea pentru SUA. recuperați meniul Windows 10, chiar și cu plăci neanimate.”

De ce asa negativ? Pentru că ai întrebat.

Spre meritul Microsoft, a ținut deschise comentariile YouTube, ceva ce Apple nu ar face niciodată. Ei bine, Microsoft se pare că îi place să asculte feedback-ul utilizatorilor. Cu toate acestea, trebuie să nu fi fost ușor să navighezi prin multitudinea de negativitate.

Mulți au pledat pentru returnarea personalizării. Au fost și comentarii mai înțepătoare.

Exemplu: „Nu-ți patrona utilizatorii. Nu ai ascultat pe nimeni care a spus „acesta este un design fundamental defectuos”, „dorim aceleași opțiuni de personalizare care există de zeci de ani” sau „acestea sunt deja probleme remediate”. , iar Windows nu este proiectul tău de artă Instagram.”

Poate cea mai convingătoare recenzie a fost următoarea: „Cum poate Microsoft să vorbească despre personalizare și cum văd oamenii care își organizează aplicațiile, cum ar fi[y] vrei, apoi creează un meniu de pornire care elimină toate acele personalizări.”

Există acum 651 de comentarii la acest videoclip. Majoritatea disproporționată pare a fi foarte recentă.

Pe măsură ce s-a lansat Windows 11, Microsoft a lansat mai multe videoclipuri care explică de ce această nouă versiune a fost complet înălțătoare.

Nu voi uita niciodată revelația uluitoare a unui director de marketing: „Ne-am uitat la logo-ul Microsoft și l-am făcut albastru”.

Cu toate acestea, am și simpatie pentru Microsoft. Compania a încercat să facă Windows un pic mai atrăgător din punct de vedere vizual. Si mai usor.

Dar de ce Microsoft a ales acum să împingă utilizatorii implicați și nemulțumiți să vorbească, nu sunt prea sigur.

Uneori trebuie să-i lași pe oameni să trăiască cu ceva și să facă propriile lor alegeri. Acum pare un moment bun să mă refer la rubrica liniștitoare emoțională a colegului meu Ed Bott: „Urăsc Windows 11. Pot să trec la Windows 10?”

Microsoft, nu poți te rog toata lumeamai ales când încearcă să crească ca un brand plăcut.

Totuși, pot spune cu încredere că inginerii iubesc Windows 11. De unde știi? Microsoft spune așa.

Add Comment