„Londra, te iubesc atât de mult”

În primul rând, Adele a sosit.

Și din multe puncte de vedere, a fost cel mai mare obstacol pe care Adele a trebuit să-l depășească pentru a triumfa la primul dintre cele două spectacole de la festivalul American Express Presents BST Hyde Park din Londra.

Mai multă varietate

Vedeți, ultima dată când Adele a fost titlul de titlu pentru o alergare uriașă în aer liber în orașul ei natal, în 2017, ea a anulat ultimele două spectacole ale perioadei planificate de patru nopți pe stadionul Wembley, după ce i-a deteriorat corzile vocale. De fapt, a fost primul ei spectacol live complet de atunci.

Mai recent, a avut loc o afacere meschină a rezidenței sale din Las Vegas, care a fost abandonată în ultimul moment, lăsând mulți fani din Marea Britanie blocați în Sin City. Așadar, când Adele a postat „Cine este pregătit pentru mâine?” pe Instagram înainte de această emisiune uriașă, replica multor oameni ar fi putut fi ceva de genul „Sper că ești gata…”

Adăugați la asta câteva plângeri cu privire la costul unor bilete pentru aceste două concerte cu o capacitate de 65.000 (deși nu erau aproape în decalaj față de alte concerte majore) și sentimentul general că Adele – cândva Londra ca anghilă gelatinoasă – ar fi putut fi „mersă la Los Angeles”. “, casa lui adoptivă, și aveți motive pentru primele pâlpâiri ale, ei bine, nu tocmai furie în orașul natal. Regatul este în pericol să-și piardă legătura cu rădăcinile sale.

Nimic din toate acestea nu i-a împiedicat pe scalperi să iasă în forță, mantra lor „Bilete Adele, cumpără sau vinde” rezonând pe măsură ce Hyde Park se apropia. Se pare că, de asemenea, asta nu a împiedicat sute de fani să se prezinte pentru a-i asculta soundcheck-ul din afara gardului mai devreme astăzi, sau ca Cameron Diaz, Tom Cruise și James Corden să obțină bilete pentru primul său spectacol.

Dar semnele erau că în seara asta nu se va conforma neapărat narațiunii directe a „superstarurilor care se întorc triumfătoare în orașul lor natal” la care te-ai aștepta. Până când Adele începe să cânte.

Ea a ieșit cu fanfară minimă, purtând o rochie neagră elegantă și cercei statement, cântând „Hello”. Dar abia a trecut prima linie înainte să exclame: „Sunt atât de fericită că sunt aici!” și cereți mulțimii asistență vocală.

De atunci, publicul a fost cu totul de partea lui, versurile fiecărui imn sfâșietor răsunând de-a lungul șirurilor aparent nesfârșite de fani care se bucurau de soarele serii.

Dar Adele le-a lucrat oricum. „Este ciudat să fii din nou în fața unei mulțimi”, a spus ea la un moment dat, dar, de fapt, rămâne naturală. A devenit un clișeu să sugerezi că bătaia lui intermediară are la fel de mult succes ca și elementul muzical real al setului, dar este adevărat.

Este cu siguranță greu de imaginat un alt superstar global care anunță: „Nu-mi pasă de mine!” Așa cum a făcut Adele înaintea unui „I Drink Wine” zgomotos, toate sprâncenele exagerate sunt ridicate și încântate la fanii care păreau să fi luat sfatul titlului melodiei la litera. Dar nici mulți alți cântăreți nu și-au putut renunța la stilul său de a concura cu navele de croazieră, citind semnele susținute în mulțime și felicitând oamenii pentru zile de naștere, aniversari, „petreceri de divorț”, rezultatele examenelor („Am picat toate examenele și sunt bine). ”) sau pur și simplu pentru că a ajuns aici din locuri atât de îndepărtate precum Brazilia, Noua Zeelandă și Statele Unite.

Un fan chiar menționează Wembley. — Ai venit la spectacolele pe care le-am anulat? întreabă ea, consternată. — Este a cincea aniversare, nu-i așa? Nu aveam de gând să vorbesc despre asta…”

Majoritatea schimburilor au fost mai puțin incomode. De fapt, în timp ce ea vorbea despre a rămâne trează până târziu pentru a se bucura de „Stranger Things”, despre bucuria ei de meme-urile lui Britney Spears sau despre că și-a luat fiul să o vadă pe Billie Eilish la O2 Arena („She Was Flawless”), a fost ușor de uitat. nu ai fost la un concert de stand-up sau la un spectacol de varietate la pub-ul tău local. Sau cel puțin asta era dacă ai putea auzi – strigătele de „Dă-l în sus! Ride it!” din afara cercului de aur se auzea clar deasupra conversației ei, dar se pare că nu de către Adele însăși.

Dar totuși, la intervale regulate, ar izbucni un concert mare. În ultimii ani, Adele pare să-și salveze vocea cea mai spectaculoasă pentru melodiile ei mai slabe, dar puține opriri au rămas nefăcute precum „Skyfall” (după ce Adele a oprit-o prima dată, pentru ca securitatea să poată ajuta pe cineva din mulțime) și „Easy”. on Me” a reamintit tuturor cât de puternică și uluitoare este o cântăreață.

Poate fi la fel de bine. Într-o perioadă în care chiar și turneele lui Ed Sheeran prezintă scene rotative și efecte multiple, majoritatea platourilor lui Adele s-au bazat ferm pe vocea ei pentru a oferi artificiile. Și a făcut-o – interpretând „All I Ask”, „Make You Feel My Love” (o selecție spontană, nerepetată, care nu este inclusă în setlistul inițial) și „Someone Like You” de-a lungul piesei, susținute doar de un pian și 65.000 de voci.

„După cum probabil știți, nu am o mulțime de băngeri în ritm”, spune ea la un moment dat. Dar, de fapt, cele pe care le are s-au numărat printre cele mai importante – un „Rumor Has It” alamăn, un „Oh My God” în plină desfășurare și un „Set Fire to the Rain” care amintea mulțimii că a fost un festival, mai degrabă decât o seară mai intimă.

Acesta din urmă a văzut chiar efectele speciale, deoarece cineva a luat titlul la propriu (melodiile lui Adele par să aibă acel efect asupra oamenilor) și o combinație de foc real și ploaie falsă a trimis pene negre de fum prin Hyde Park. Au urmat confetti roșu, alb și albastru patriotic, iar un irezistibil „Rolling in the Deep” a închis setul principal.

La apel, Adele era gata să se adreseze (oblic) elefanților din câmp. „Știu că s-au întâmplat multe cu acest album, știu că mulți dintre voi vă simțiți dezamăgiți și sunt mortificată”, a spus ea, fără a oferi detalii, după un „When We Were Young” glorios de emoționant. „Dar îmi iau muzica foarte în serios și a trebuit să o fac”.

Rămâne de văzut dacă asta îi va liniști pe cei care încă așteaptă să se întâmple Vegas, dar pe teren a părut mai mult decât suficient pentru a-i reda Adelei statutul de femeie a poporului, pe măsură ce au izbucnit aplauze entuziaste.

„Londra, te iubesc atât de mult”, a zâmbit ea ca răspuns. “Asa de mult.” Și sentimentul a fost în mod clar reciproc. În timp ce un ultim “Love Is a Game” îmbibat de șiruri plutea pe câmpuri, adevăratele artificii au luminat mulțimea și au sosit mai multe confetti. De data aceasta, erau inimioare roz și roșii, perfect. simbolizând relația de dragoste reînnoită dintre capitala britanică și fiica ei risipitoare.

Pentru că până la urmă, Adele a făcut ceea ce face (aproape) întotdeauna: a apărut, a cântat și a câștigat.

Cea mai bună varietate

Abonați-vă la buletinul informativ Variety. Pentru cele mai recente știri, urmăriți-ne pe Facebook, Twitter și Instagram.

Click aici pentru a citi articolul complet.

Add Comment