Jordan Poole a apucat cu siguranță și a tras genunchiul lui Ja Morant; dacă a vrut să o rănească nu are rost

Golden State Warriors i-a adus sâmbătă pe Memphis Grizzlies cu un avans de 2-1 în serie și poate că aceasta nu a fost singura pierdere suferită de Memphis. Ja Morant a ieșit șchiopătând de pe teren cu aparent disconfort la genunchiul drept la 6:19 din al patrulea sfert și nu a revenit, iar Grizzlies sunt destul de fermi că Jordan Poole a fost responsabil pentru potențiala accidentare a lui Morant.

Meciul în cauză s-a petrecut cu puțin peste șapte minute rămase de meci. Morant s-a trezit dublu în echipă aproape de jumătatea terenului de Poole și Andrew Wiggins. Poole a scăpat mingea și, în timp ce Morant și Wiggins au alergat pentru posesie, Poole l-a prins destul de clar de genunchiul drept al lui Morant și l-a tras înapoi.

Puteți vedea în suprapunerea capturii de ecran că Morant a postat pe Twitter „a spart codul” într-o lovitură clară către Steve Kerr, care a făcut lovituri „a spart codul” la Dillon Brooks în dreapta și în stânga de atunci, că Brooks a scos un Gary în aer. Payton II, care și-a fracturat cotul, la începutul jocului 2, cu o leagănă sălbatică la cap. Morant a șters rapid tweet-ul, dar sentimentele Grizzlies față de acest joc Poole sunt clare.

„Tocmai am urmărit reluarea”, a declarat antrenorul Grizzlies Taylor Jenkins reporterilor. „Se ducea după un dribling și Jordan Poole chiar l-a prins de genunchi și l-a tras, ceea ce a declanșat tot ce s-a întâmplat, așa că voi fi foarte curios ce se întâmplă după aceea.”

Jenkins a spus că Grizzlies vor lua în considerare să solicite ligii să revizuiască acțiunile lui Poole, ceea ce implică faptul că actul ar putea merita o suspendare, așa cum a fost cazul lui Brooks, care a fost suspendat pentru Game 3 după lovirea lui Payton.

Desigur, toată lumea cu Războinicii își bate joc de ideea că ceea ce a făcut Poole poate fi considerat joc murdar. Stephen Curry a spus că nu este o glumă că Morant ar putea fi rănit, dar că nu există „nicio comparație” între ceea ce a făcut Poole, despre care Curry a spus că „nu este nimic rău intenționat”, și ceea ce i-a făcut Brooks lui Payton, adăugând că sugestia că Poole a făcut orice. murdar este „BS total”.

Deci, iată afacerea: nu este BS. Nu poți să vizionezi acest videoclip și să ajungi la nicio concluzie, în afară de Poole, care l-a prins cu siguranță de genunchiul lui Morant și l-a tras înapoi. Încerca să-l rănească pe Morant? Mă îndoiesc serios de asta. Bănuiesc că Poole a scăpat mingea și, într-o încercare impulsivă de a-l împiedica pe Morant să o recupereze, oferindu-i astfel coechipierului Andrew Wiggins o lovitură mai bună, l-a apucat de genunchiul lui Morant pentru a o ține.

Dacă Poole ar fi apucat tricoul lui Morant și l-ar fi tras înapoi, ar fi fost pur și simplu un fault. Dar nu și-a apucat cămașa. El a apucat-o de genunchi. Apoi a împușcat-o. E periculos. Nu există două moduri de a face acest lucru.

Intenția de a răni nu este problema aici. Brooks cu siguranță nu avea nicio intenție să-l rănească pe Payton. A văzut un tip făcând o bătaie și a vrut să-l împiedice să o facă. A făcut o leagănă sălbatică pentru a încerca să împiedice un adversar să marcheze, nu să-l rănească pe tip. Dar l-a rănit. Și-a asumat acest risc, hotărând să se apropie de capul unui tip. Cobori cu viteză pe autostradă și cazi într-o epavă care rănește pe cineva, acțiunile tale nesăbuite sunt de vină, deși nu ai intenționat să-i rănești în primul rând.

În acest moment, sper că Morant nu este rănit. Dacă este, nici măcar nu știm sigur că a fost jocul care a provocat accidentarea. Poate a fost o posesie anterioară.

În cele din urmă, nu contează dacă genunchiul lui Poole este de fapt ceea ce a rănit genunchiul lui Morant sau a agravat potențial o accidentare anterioară sau chiar dacă Morant se dovedește a fi fără răni, ceea ce sperăm cu toții să fie cazul. Ceea ce contează este ce a făcut Poole și potențialul pe care îl avea de a răni un jucător advers. Genunchii nu sunt de glumă. Nu poți să apuci și să tragi de genunchi. Puteți vedea clar genunchiul lui Morant îndoit în direcția greșită.

Jucătorii fac acest tip de lucru impulsiv din când în când când încearcă să câștige posesia sau adesea când încearcă cu disperare să evite pierderea posesiei. La începutul jocului, Desmond Bane a pierdut mingea și, într-un efort de a-l împiedica pe Poole să o recupereze, s-a aruncat cu capul înainte direct în poala lui Poole.

La începutul seriei, Morant a fost bătut cu dribling și și-a aruncat genunchiul direct în genunchiul lui Curry și l-a împiedicat.

Din nou, acestea sunt jocuri impulsive care se întâmplă mai mult decât crezi. Grayson Allen a împiedicat adversarii încă de la facultate. Dar două greșeli nu fac o afacere bună. Doar pentru că ceea ce a făcut Poole a fost mai subtil decât ceea ce ia făcut Brooks lui Payton nu înseamnă că a fost în regulă. Poole l-a numit „joc de baschet”. Vă asigur că nu există un joc de baschet care să implice apucarea genunchiului unui adversar și tragerea lui înapoi. Morant este rănit? Să sperăm că nu. Poole încerca să-l rănească pe Morant? Nu contează. Și-a asumat riscul cu acțiunile sale, iar acum, dacă Memphis cere într-adevăr ligii să ia în considerare suspendarea lui Poole, ar putea fi nevoit să plătească pentru asta.

Add Comment