Formula 1 aduce premii în bani strălucitoare, pline de farmec și amețitoare la Miami în acest weekend

Seria de curse de top de Formula 1 (FWONK) vine la Miami în acest weekend, aducând o mulțime de strălucire, glamour și premii vertiginoase.

Marele Premiu din Miami, sponsorizat de Crypto.com, este prima cursă de F1 din istoria Miami și doar a doua din Statele Unite, după Austin la începutul acestui an. O a treia cursă din SUA va avea loc anul viitor, când Las Vegas se va alătura programului.

Miami adaugă un alt decor tropical șic pentru seria de curse, care include deja piste în Singapore și Monte Carlo. Dar Miami are locația sa, deoarece este situat convenabil pe coasta de est populată, este aproape de America Latină și de Sud și doar un zbor transatlantic din Europa.

MIAMI, FL – 04 MAI: O vedere generală a stadionului Hard Rock de la pistă de curse în timpul previzualizărilor dinaintea Marelui Premiu al F1 din Miami de la Miami International Autodrome pe 04 mai 2022 în Miami, Florida. (Fotografia de Mark Thompson/Getty Images)

Și tocmai această apropiere de o gamă largă de fani F1 are bilete la mare căutare. Pentru evenimentul de trei zile situat pe o pistă special construită la complexul Hard Rock Stadium din Miami, biletele pentru tribuna de bază și intrarea generală au început de la 300 USD doar pentru antrenamentul de vineri și 500 USD pentru cursa de duminică. Aceste bilete sunt toate epuizate și pe site-uri verificate precum Ticketmaster, biletele în ziua cursei încep de la aproximativ 800 USD + fiecare.

De acolo devine și mai nebunesc. Există numeroase cabine și facilități VIP de-a lungul pistei, inclusiv Beach Club și Hard Rock Pool, unde un bilet „de nisip” la plajă costă 1.000 de dolari pentru weekend, iar un „pod modernizat” costă 2.000 de dolari. Organizatorii cursei au construit chiar și un fals „marin” cu iahturi ancorate la unul dintre colțurile pistei de curse.

Formula 1 F1 - Miami Grand Prix - Previzualizare - Miami International Autodrome, Miami, U.S. - 4 mai 2022 O vedere generală a unei replici a porturii din Miami este văzută înainte de Marele Premiu Miami REUTERS/Ricardo Arduengo

Formula 1 F1 – Miami Grand Prix – Previzualizare – Miami International Autodrome, Miami, U.S. – 4 mai 2022 O vedere generală a unei replici a porturii din Miami este văzută înainte de Marele Premiu Miami REUTERS/Ricardo Arduengo

Un număr limitat de bilete de ospitalitate de trei zile care au costat între 5.000 și 10.000 de dolari s-au epuizat în prima săptămână. Nici măcar nu vă obosiți să întrebați despre Formula 1 Paddock Club, cea mai exclusivistă enclavă a fiecărei curse de F1. Așteptați-vă să plătiți chiar mai mult de 10.000 USD pentru acest acces.

Cu o prezență de trei zile de 300.000 de fani, prețurile camerelor de hotel cresc pe măsură ce se apropie weekendul. Unele dintre hotelurile de top din Miami oferă apartamente care vor costa mai mult de 100.000 USD pentru weekendul de trei zile. Pachetul Faena South Beach include un penthouse, acces la Casa de oaspeți Red Bull de pe circuit și un majordom.

Faena Miami Beach F1 Race Weekend Pachet

Faena Miami Beach F1 Race Weekend Pachet

Pe lângă camerele de hotel scumpe, există opțiuni de luat masa la prețuri mari. Nu este neobișnuit să plătești 15 dolari pentru o bere sau 40 dolari pentru un burger în South Beach și în împrejurimi, dar pentru weekendul de curse, fii pregătit pentru o factură și mai mult turbo. Major Food Group, care operează restaurante precum Carbone și Dirty French din New York, și-a vândut rezervările pentru cină de 3.000 de dolari de persoană la pop-up-ul său din Miami Carbone Beach.

„Nu am văzut niciodată o astfel de cerere. Va fi o experiență foarte hedonistă”, a declarat Jeff Zalaznick, managing partner al Major Food Group, într-un interviu recent.

Adaugă totul și va fi un weekend costisitor pentru fanii suficient de norocoși să obțină bilete, dar asta nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere popularitatea în creștere a sportului în Statele Unite. Unul dintre principalele motive pentru care sportul a cunoscut o creștere recentă este ca urmare a serialului de documentare Netflix „Drive To Survive”, care prezintă toată acțiunea și drama F1 pe pistă și în afara acesteia.

„Acolo unde multe alte sporturi se joacă aproape exclusiv pe teren, există la fel de mult sport care se desfășoară în afara pistei, precum și pe el și cred că Netflix a surprins într-un fel acea dinamică a sportului”, a spus CEO-ul. de la McLaren Racing, Zak Brown. un interviu recent pe Yahoo Finance, discutând efectul Netflix asupra popularității sportului.

MIAMI, FL - 04 MAI: O vedere generală a circuitului în timpul previzualizărilor dinaintea Marelui Premiu al F1 din Miami de la Miami International Autodrome pe 04 mai 2022 în Miami, Florida.  (Fotografia de Mark Thompson/Getty Images)

MIAMI, FL – 04 MAI: O vedere generală a circuitului în timpul previzualizărilor dinaintea Marelui Premiu al F1 din Miami de la Miami International Autodrome pe 04 mai 2022 în Miami, Florida. (Fotografia de Mark Thompson/Getty Images)

De asemenea, îmbunătățește rezultatele financiare ale echipei. „Latura de afaceri a sportului – în cei 20 de ani în Formula 1 și șase ani la cârma McLaren, nu am văzut niciodată sportul atât de puternic”, spune Brown.

Și mai mulți bani care vin în sport înseamnă noi intrați. Înainte de Marele Premiu de la Miami, CEO-ul Volkswagen (VOW.DE) a confirmat că giganții germani de mașini sport Audi și Porsche se vor alătura acestui sport în 2026, când noile reglementări privind motorul vor intra în vigoare.

Pentru un sport care de obicei crește într-un ritm glacial, adăugarea a două echipe noi mari și o cursă strălucitoare în Miami este un semn al câți bani curg în sport.

——

Pras Subramanian este reporter auto senior pentru Yahoo Finance. Îl poți urmări mai departe Stare de nervozitate și pe instagram.

Citiți cele mai recente știri financiare și de afaceri de la Yahoo Finance

Urmăriți Yahoo Finance pe Stare de nervozitate, instagram, Youtube, Facebook, Flipboardși LinkedIn

Add Comment