Denver Broncos salută primul candidat pentru a deveni noul proprietar

Rob Walton, Todd Boehley și alte grupuri de investiții au planificat, de asemenea, să viziteze.

DENVER – Josh Harris a primit mingea primul.

9NEWS a aflat că proprietarul celor de la Philadelphia 76ers și New Jersey Devils, Josh Harris, a fost primul candidat la proprietate care s-a întâlnit cu avocați în domeniul bancar și tranzacții și cu directori din Denver Broncos. Unele dintre aceste întâlniri, care au avut loc joi, s-ar putea să fie departe de facilitățile Broncos, dar un tur al Empower Field de la Mile High și sediul echipei și facilitățile de antrenament a fost, de asemenea, pe itinerariu.

„Am avut o primă rundă de licitații cu aproximativ 10 oferte”, a declarat pentru 9NEWS o sursă de la Broncos familiarizată cu procesul. “Am redus câmpul la cinci pe baza acestor oferte. Am introdus acei oameni într-un al doilea tur”.

A doua rundă constă într-un schimb și revizuire a mult mai multe informații, documente și oferă ofertanților posibilitatea de a pune întrebări directorilor de echipă, avocaților și bancherilor.

„Acest al doilea tur este în desfășurare cu cinci partide”, a spus sursa. “Nu există ‘finalişti’. Sunt cinci partide în turul doi.’

Procesul de licitație nu a solicitat încă oferte în runda a doua, potrivit sursei.

„Numai atunci când primim ofertele din runda a doua va fi un câștigător sau pe locul doi”, a spus sursa.

În timp ce Harris Group a vizitat joi sediul echipei Dove Valley, alți patru concurenți la proprietate – inclusiv fostul președinte Walmart Rob Walton și actualul președinte Walmart Greg Penner și posibil fiind Todd Boehly, care este coproprietar al Los Angeles Dodgers și Lakers – au fost, de asemenea, programate. vizitați Broncos în următoarea săptămână sau două.

Denver Gazette a raportat că au rămas doar două grupuri de licitații – Harris și Walton. Din nou, o sursă de la Broncos familiarizată cu procesul de vânzare a spus că există cinci grupuri concurente.

Joe Ellis, CEO și Președinte al Broncos, și unul dintre cei trei administratori ai proprietății regretatului proprietar Pat Bowlen, a anunțat la 1 februarie că echipa este de vânzare. Steven Greenberg de la Allen & Company și Joe Lecesse de la Prokhauer Rose LLP au fost angajați pentru a gestiona tranziția de proprietate.

Soții Broncos sunt scoși la licitație pentru că o vânzare care implică un trust deține responsabilități fiduciare față de beneficiari – în acest caz, cei șapte copii ai lui Pat Bowlen – pentru a obține cel mai mare preț posibil. Broncos au fost evaluați la 3,75 miliarde de dolari de către Forbes în toamna lui 2021, dar prețul de vânzare este de așteptat să depășească 4 miliarde de dolari și s-ar putea apropia de 5 miliarde de dolari.

John Bowlen, fratele lui Pat, deține 22% din Broncos, cei șapte copii Bowlen deținând fiecare 11,14% din echipă prin trustul tatălui lor. Pat Bowlen a murit în iunie 2019, după o lungă luptă cu boala Alzheimer.

Harris, în vârstă de 57 de ani, pare să aibă mijloacele financiare necesare pentru a câștiga oferta – deși valoarea sa netă de 7,6 miliarde de dolari, după cum a raportat Bloomberg, este slabă în comparație cu cele 70 de miliarde de dolari raportate de Walton.

Harris și-a construit mai întâi averea prin Apollo Global Management, o companie cotată la bursă care investește în principal în proprietăți aflate în dificultate. Harris și Leon Black au co-fondat Apollo în 1990. În 2011, Harris, împreună cu David Blitzer și fondatorul Fanatics, Michael Rubin, au cumpărat NBA 76ers pentru 280 de milioane de dolari. Doi ani mai târziu, au cumpărat NHL Devils plus Prudential Center pentru 320 de milioane de dolari.

RELATE: O privire mai atentă asupra candidatului pentru proprietatea Broncos, Josh Harris

Ei au cumpărat 18% din echipa de fotbal din Premier League Crystal Palace în 2015 și și-au asigurat un pachet de 5% din Pittsburgh Steelers în 2020 – înlocuind cota deținută de David Tepper până când a cumpărat Carolina Panthers în 2018. Chiar și cu pachetul minoritar de 5%, Harris ar fi fost verificat și aprobat de Comitetul de finanțe NFL și de grupul său de proprietate. Participațiile sportive ale lui Harris se află sub umbrela Harris Blitzer Sports & Entertainment (HBSE).

Grupul lui Harris a făcut recent o ofertă pentru a cumpăra Chelsea Football Club din Premier League, dar Boehly, proprietarul minoritar al echipei Los Angeles Dodgers și Lakers, a fost ales să intre în negocieri exclusive cu actualul grup de proprietar al echipei. Boehly este, de asemenea, candidat pentru a cumpăra Broncos, iar sursele spun pentru 9News că Boehly are destui investitori mari incluși în grupul său că are o structură financiară suficient de puternică pentru a cumpăra ambele francize.

Două consorții de investitori care licitează pentru Broncos nu au fost încă identificate. Mogulul media și artistul Byron Allen a declarat pentru 9NEWS la începutul lunii februarie că pregătește un „Who’s Who” al investitorilor pentru oferta sa de proprietate. Cu toate acestea, Allen a semnat de atunci un acord de confidențialitate și nu a returnat mesaje către 9NEWS în ultimele săptămâni.

Timp de aproape 90 de ani, NFL a avut reguli stricte împotriva proprietății încrucișate – oameni care dețin francize în mai multe sporturi. Dar dacă Stan Kroenke a fost cel care a deschis cutia Pandorei (sau a fost pionier) când a cumpărat Rams de la NFL pentru a-și însoți controlul asupra NBA Denver Nuggets și NHL Colorado Avalanche, sau că creșterea vertiginoasă a valorilor francizei a diminuat drastic piscina. dintre potențialii cumpărători, NFL a ridicat interdicția de proprietate încrucișată în octombrie 2018.

Harris și Boehly sunt exemple ale celor care dețin echipe în mai multe ligi sportive.

Harris este bine sprijinit. Rubin’s Fanatics a fost raportat pe scară largă drept cel mai mare retailer din lume de echipamente cu licență oficială pentru fanii sportului american. Fanatics deține și Candy Digital, care controlează digital suvenirele valoroase de artă sportivă sau jetoanele nefungibile (NFT). S-a raportat că fostul fundaș de la Broncos, Peyton Manning, a făcut o investiție semnificativă în Candy Digital. Cu toate acestea, o sursă apropiată de Manning a spus că nu s-a angajat în fața niciunui candidat la proprietate și va fi doar după finalizarea achiziției.

Fostul fundaș de la Broncos, John Elway, speră să se alăture grupului de proprietar câștigător și să joace un rol de tip consultativ.

Sportico a raportat joi că Earvin „Magic” Johnson s-a alăturat echipei lui Harris. Ceea ce este puțin surprinzător, deoarece Johnson este un investitor minoritar într-un consorțiu care deține Dodgers, unde Boehly este al doilea cel mai mare investitor după Mark Walter. Johnson a spus că a investit 50 de milioane de dolari în Dodgers, ceea ce ar reprezenta 2,3% din prețul de cumpărare de 2,15 miliarde de dolari în 2012.

În timp ce investiția lui Johnson ar putea fi mai groaznică decât friptura din punct de vedere financiar, afilierea lui la Harris Group ar putea fi un indiciu semnificativ că NFL ia în considerare oferta lui Harris. NFL a clarificat public și privat că dorește reprezentarea minorităților în cadrul grupului de proprietar Broncos.

Harris a crescut în Chevy Chase, Md. și a absolvit Universitatea din Pennsylvania, în special școala Wharton. Harris a obținut apoi MBA de la Harvard Business School și la scurt timp după aceea l-a întâlnit pe Black pentru a ajuta la formarea Apollo.

Harris și soția sa Marjorie și cei cinci copii ai lor s-au mutat din New York la Miami în timpul pandemiei din 2020.

RELATE: Joe Ellis explică momentul vânzării la Broncos

În 2019, Josh și Marjorie au donat 10 milioane de dolari la Penn’s Wharton School pentru a stabili un program alternativ de investiții. Marjorie Harris prezidează și Fundația Sixers Youth, care creează diverse oportunități pentru tinerii din Philadelphia. Harris Philanthropies, începută și de Josh și Marjorie, este o fundație caritabilă care ajută tinerii defavorizați din comunitățile nevoiașe prin sport și educație.

În timp ce valoarea netă raportată a lui Walton de 70 de miliarde de dolari pare să-l facă favoritul pentru a ajunge cu Broncos, Harris și partenerii săi și Grupul Boehly au mult mai multă experiență în câștigarea acordurilor de franciză sportivă. Grupurile Harris și Boehly – și din nou, există cel puțin alte două grupuri anonime incluse în această etapă avansată a acestui proces – sunt suficient de puternice pentru a face din acesta un proces de licitație competitiv. Cu Harris, primul multimiliardar la locul lui.

RELATE: Russell Wilson împărtășește aceeași dăruire neobișnuită față de măiestria QB ca și Peyton Manning

RELATE: NFL: Broncos se vor confrunta cu Jaguars la Londra în această toamnă

VIDEO SUGERATE: Sport

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Add Comment