Ce înseamnă ieșirea lui Alpine de la Alonso pentru restul pieței șoferilor de F1

În ultimele două săptămâni, cei mai buni câini ai lui Alonso și Alpine și-au exprimat încrederea că lucrurile se vor rezolva rapid. Alonso a spus joi că crede că va dura doar o conversație de 10 minute pentru a rezolva lucrurile.

Această bucată era probabil adevărată. Poate că nu i-a luat nici măcar 10 minute să spună: „Băieți, plec”.

Nu vă faceți griji: este o mișcare uriașă în sezonul stupid de F1. Scaunul Aston Martin eliberat de pensionarul Sebastian Vettel avea să fie întotdeauna cheie pe piață, atrăgând o varietate de nume. Alonso a fost în mod natural în amestec, după ce a discutat despre o înțelegere cu Lawrence Stroll înainte de întoarcerea sa în F1 cu Alpine în 2021. Puțini s-ar fi așteptat ca lucrurile să se miște atât de repede, în special Alpine.

Pierderea unui pilot cu experiența și calibrul lui Alonso este o lovitură pentru echipa franceză. La prima vedere, asta pare să rezolve problema ce urma să facă cu Oscar Piastri.

Alpine este blocat într-o enigma clasică „trei piloți pe două locuri” cu care s-au confruntat multe echipe de F1 în trecut. L-a avut pe Esteban Ocon sub contract pe termen lung, Alonso mergea bine și pilotul de rezervă Piastri aștepta în aripi cu un record de juniori care este invidia oricui de pe grila de F1.

CEO-ul Alpine Laurent Rossi a spus în Franța că are încredere că Alonso și Piastri vor concura în Formula 1 anul viitor, indicând că Alonso va rămâne pe loc și Piastri va fi împrumutat. Williams fusese destinația prevăzută pentru tânărul australian, înlocuindu-l pe Nicholas Latifi, dar de-a lungul timpului McLaren s-a format și ca un posibil loc de aterizare în cazul în care Daniel Ricciardo ar pleca la sfârșitul sezonului.

S-a clarificat din start că Alpine nu a vrut să-l piardă pe Piastri. Rossi a subliniat că ar căuta doar să-l împrumute unei alte echipe, nu să-l lase complet – ceva care s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi reușit să-i obțină un loc în F1 pentru 2023. Încrederea lui în viitorul ei este totală.

Fernando Alonso, Esteban Ocon, Oscar Piastri, Alpine, Laurent Rossi, CEO Alpine

Poza de: Alpine

Deși Alpine poate nu și-ar fi dorit să-l piardă pe Alonso, avându-l pe Piastri în buzunarul din spate le-ar fi oferit sprijin în discuții. Dacă Alonso ar fi mers la șefii Alpine și ar fi folosit interesul lui Aston Martin ca pârghie pentru o afacere mai bună, este puțin probabil să fi existat aceeași teamă de cum ar fi viața fără Alonso. Piastri ar rezolva această problemă.

Sau așa s-ar părea. Faptul că discuțiile s-au prelungit atât de mult a dus la semne de întrebare cu privire la viitorul lui Piastri și Alpine împreună și dacă asta ar fi putut deschide ușa unei alte echipe să-l prindă în capcană, având în vedere că acordul său conținea diverse clauze sensibile la timp. în preajma verii. Au existat zvonuri tot mai mari în weekendul din Ungaria că McLaren ar putea fi o opțiune în cazul în care Ricciardo pleacă sau, eventual, chiar și după 2024. Dacă Alpine ar fi fost atât de încrezător că Alonso va continua, Piastri i-ar fi scăpat deja printre degete?

Atâta timp cât Piastri este încă în mâinile lui, prioritatea pentru Alpine va fi să-l scoată pe grilă și să înceapă să construiască un viitor pe termen lung după Alonso. O formație Ocon/Piastri ar putea să nu aibă experiența lui Alonso sau puterea de vedetă, dar nu se poate nega că este o perspectivă interesantă. De asemenea, Alpine își va atinge obiectivul de a-și aduce unul dintre juniori pe un loc de muncă, deși mai devreme decât s-ar fi așteptat cu doar câteva săptămâni în urmă.

Dar efectul de unda pe piața șoferilor depășește cu mult că Alonso merge la Aston Martin și Piastri obține o șansă cu Alpine ca rezultat. De fapt, Alpine s-ar putea să nu fie singura echipă suficient de norocoasă să beneficieze de un tânăr călăreț pe care l-a susținut și cu care acum își poate planifica pe termen lung.

Pentru Williams, împrumutul lui Piastri de la Alpine s-ar putea să fi fost bun din multe puncte de vedere, dând o șansă unui tânăr șofer strălucit. Cu toate acestea, nici nu avea sens dacă era să ajute la dezvoltarea lui Piastri doar pentru ca el să dispară într-un an sau doi.

Dacă Williams a vrut să privească pe termen lung și să investească în propriul talent, atunci Logan Sargeant, membrul principal al tinerei sale academii de șoferi, care se află în prezent pe locul trei în clasamentul de Formula 2, a fost o alegere mai înțeleaptă. Sargeant a ratat titlul de F3 cu Piastri în 2020 cu doar patru puncte și și-a revenit din eșecuri financiare pentru a impresiona în campania sa de începători în F2 din acest an.

Șeful Williams, Jost Capito, a recunoscut în Franța că ar fi o „bare de cap bună” dacă Sargeant va deveni o opțiune pentru un scaun de F1 anul viitor. Sincer, pentru o echipă care caută să construiască pentru viitor și are proprietari americani, aducerea unui tânăr pilot american pe grilă ar putea fi cea mai bună decizie pe care o pot lua.

Câștigătorul Logan Sargeant, Carlin

Câștigătorul Logan Sargeant, Carlin

Fotografie de: Williams

Un alt candidat pentru Williams ar fi Nyck de Vries, pe care l-a luat în considerare pentru acest an înainte de a semna în cele din urmă pe Alex Albon împreună cu partenerul Latifi. De Vries este foarte apreciat de Capito și și-a câștigat distincția prin titlurile de F2 și Formula E, dar la 27 de ani ar putea avea un plafon mai mic decât Sargeant la 21 de ani și să nu aibă un impuls comercial pentru a aduce un pilot american pe grilă, ceea ce ar fi, de asemenea, mare atracție pentru F1.

La fel cum a fost anul trecut, după mutarea lui George Russell la Mercedes, scaunul deschis al lui Williams este unul care ar putea fi suficient de puternic în sezonul prostesc și nu trebuie să fie ocupat imediat. Sargeant încă trebuie să obțină punctele de superlicență F1 necesare – dar va face acest lucru dacă rămâne în competiție pentru titlu – și dacă ești un șofer care are nevoie de un loc, asta ar putea fi o opțiune.

Din același motiv, confirmarea de către Aston Martin a lucrurilor urâte ale lui Alonso ar fi putut lua o întorsătură ușoară și pentru Ricciardo. Australianul a fost clar în angajamentul său de a-și expira contractul de trei ani cu McLaren la sfârșitul sezonului viitor, dar comentariul lui Zak Brown din mai despre „mecanismele” din contractul său care permit o ieșire anticipată, legăturile cu Piastri. iar valul de șoferi IndyCar s-au înscris în grupul de șoferi McLaren nu a făcut nimic pentru a risipi îndoielile cu privire la viitorul său.

Cea mai bună mișcare a lui Ricciardo, fără îndoială, este să nu se miște. Dar dacă lucrurile ar fi ajuns într-un punct în care o comutare era singura opțiune, atunci Aston Martin ar fi fost un punct de aterizare viabil? Este puțin probabil. Cu tot talentul și succesul său, Ricciardo nu s-a potrivit cu imaginea inteligentă pe care Aston Martin o urmărește cu echipa sa sub proprietatea lui Stroll. Dacă angajamentul ambelor părți de a-l face să funcționeze pentru Ricciardo la Woking este concret, atunci decizia lui Alonso nu va schimba nimic. Dar dacă se va despărți de McLaren, acum există o opțiune alternativă mai puțin pe masă.

În câteva zile, un mare F1 și-a agățat casca și altul s-a înscris pentru încă câțiva ani pe grilă.

Deciziile vor avea ramificații uriașe pe piața șoferilor și au început deja un sezon prostesc – așa cum padocul plănuia să se trezească în vacanța de vară.

Daniel Ricciardo, McLaren MCL36

Daniel Ricciardo, McLaren MCL36

Fotografie de: Andy Hone / Motorsport Images

Add Comment