Cât de rău poate fi cu adevărat un spectacol când îl are pe Victor Oladipo?

Până acum, nu a fost prea mult de care să vă bucurați să vă uitați la Miami Heat învingându-i pe Philadelphia 76ers în playoff-ul NBA. Cotul lui Pascal Siakam i-a rupt orbită lui Joel Embiid și l-a pus în protocolul de comoție cerebrală la sfârșitul seriei din prima rundă din Philadelphia și, deși vedeta lor principală ar putea reveni înainte de sfârșitul seriei, Sixers au fost copleșiți grav fără el. Până acum, loviturile lor atroce de 14 din 64 din trei nu au ajutat, nici uimitoarea lui DeAndre Jordan, dar puține echipe din playoff ar fi capabile să ignore pierderea unui superstar precum Embiid. Sixeri, acum este clar, nu sunt unul dintre ei.

Așa că trebuie să-ți găsești propria fericire urmărind un serial ca acesta. Pentru mine s-a cristalizat în Game 2 datorită performanței grozave a unei foste vedete aproape uitate. Nu va rămâne în istorie una dintre marile performanțe ale play-off-ului, dar văzându-l pe Victor Oladipo arătând ca Victor Oladipo înainte de accidentare a făcut ca toate aceste lucrări să merite vizionate.

Dacă vă amintiți versiunea lui Victor Oladipo, care a fost unul dintre cei mai electrizatori jucători ai ligii în 17-18, s-ar putea să-l fi recunoscut pe tipul care zbura în jurul podelei pentru Miami miercuri seară. A fost Oladipo, mișcându-se fluid în jurul apărării de la jumătatea terenului a lui Philly, fie pentru a crea șuturi, fie pentru a-și forța să intre pentru propriile lui lay-up. Acolo a fost, lovind trei larg deschis, ceva care, ca trăgător de adâncime de 35% în carieră, nu a fost niciodată un semn distinctiv al jocului său, chiar și în perioada de vârf. În cele din urmă, Oladipo a fost cu siguranță acolo, blocându-l pe James Harden și întorcând aruncările invers pentru un coș de rupere rapidă.

Pentru noapte, Oladipo a terminat cu 19 puncte la șase din 11 lovituri, în timp ce a făcut trei dintre cele patru încercări de trei puncte ale sale. El a adăugat că apărarea stelară a lui Harden de-a lungul celor 29 de minute petrecute la sol, ajutând la neutralizarea singurei arme reale pe care Philly o are la dispoziție cu Embiid în afara. Mai mult decât atât, însă, Oladipo se potrivește perfect într-o echipă pentru care a jucat doar 12 meciuri în acest sezon, inclusiv playoff-urile. Nu este clar cât de mult din fosta vedetă All-NBA este încă acolo, dar Oladipo îi oferă lui Erik Spoelstra o altă aripă care sări, care poate apăra, poate să lovească trei deschise și să mențină mingea în mișcare. Miami are o mulțime, dar încă unul nu poate strica.

Dacă nu vă amintiți această altă versiune a lui Oladipo, ar fi greu să vă învinovățim. Ultimii ani au fost ocupați și el a fost plecat de ceva vreme. Fostul prospect al liceului catolic DeMatha și starul Universității din Indiana era pe cale să devină un talent All-NBA când și-a rupt tendonul quad în ianuarie 2019, ceea ce l-a pus pe raft timp de peste un an. La acea vreme, Oladipo era cel mai interesant membru al unei echipe Indiana Pacers care părea că ar putea fi un candidat la Conferința de Est. După ce s-a întors de la accidentare pe 29 ianuarie 2020, el nu a fost în mod clar același jucător care a câștigat Cel mai îmbunătățit jucător în 2017-18. A fost în afara ligii de 371 de zile.

Pacers nu mai arătau ca un concurent, iar Oladipo a fost trimis la Houston în ianuarie 2021, după ce se pare că și-a întrebat adversarii dacă ar putea juca cu ei în ceea ce a fost unul dintre cele mai triste zvonuri pe care NBA le-a văzut vreodată de ceva vreme. Oladipo a jucat 20 de jocuri cu Rockets, dar perioada sa a fost cea mai notabilă pentru decizia sa de a refuza o prelungire a contractului de maximum doi ani. Când Miami l-a schimbat în martie 2021, mi s-a părut o șansă rezonabilă, cu risc scăzut. Avantajul a fost că Oladipo ar putea deveni o piesă în plus pentru o echipă puternică Heat care vine de la o apariție în finală în balon. Nu s-a întâmplat așa.

După mai puțin de două luni cu Heat, Oladipo a fost din nou pe raft, de data aceasta pentru a repara același tendon pe care l-a rupt în timp ce se afla în Indiana. Deși a semnat din nou cu Heat în vara anului 2021 pentru minimul veteranului, niciun fan din Miami nu s-ar fi putut aștepta ca el să joace un rol semnificativ pentru echipă, deoarece căuta să păstreze capul de serie numărul unu în Est și să aprofundeze. playoff-urile din nou. Când Oladipo a revenit la acțiune în martie a acestui an, arăta în mare parte ca un jucător de la capătul bancii. Adică până la ultimul meci din sezonul regulat. În timp ce echipa și-a odihnit cei mai mulți dintre jucătorii săi vedete, Oladipo a marcat 40 de puncte într-o înfrângere în fața Magic. Poate că era un semn că s-ar putea întoarce și, prin urmare, ar trebui să se întoarcă în rotația lui Miami.

În seria din primul tur de la Miami împotriva Atlanta, Oladipo nu a fost ars în primele trei jocuri, iar apariția sa de 23 de minute în Game 4 nu i-a entuziasmat pe toată lumea: șase puncte, din 3 șuturi la 10. Jocul 5 a fost o altă poveste. , cu toate acestea, când Oladipo a intrat și a jucat 36 de minute, la egalitate pentru un sezon maxim cu acea ieșire de 40 de puncte împotriva lui Orlando. A profitat și el. Împotriva unei echipe în mod clar depășite din Atlanta, Oladipo a marcat 23 la sută de 50 la sută atât din teren, cât și de la trei puncte. A arătat uneltele pe care le avea întotdeauna la dispoziție, circulând pe jumătatea terenului ca o fantomă a jucătorilor din trecut. Semăna cu Victor Oladipo.

Că această serie este 2-0 în favoarea lui Miami nu este deosebit de surprinzător. Având în vedere absența lui Embiid – el ar putea reveni pentru Game 3, sau nu – Heat trebuie să fie mare favorită pentru a avansa în Finala Conferinței de Est. Până acum, în ciuda unor înfricoșări din al doilea trimestru din ambele jocuri, Miami face tot ce este necesar pentru a construi suficientă pernă, astfel încât revenirea unuia dintre cei mai buni jucători ai ligii să nu strice petrecerea. Există o mulțime de alte moduri interesante de a câștiga o serie de playoff, deși fanii Heat cu siguranță o vor accepta.

Așa că revenirea la formă a lui Oladipo iese în evidență ca cea mai interesantă poveste pe care o are Miami chiar acum. Are chiar și o dramă încorporată, datorită zvonurilor – pe care Oladipo și Jimmy Butler au încercat să le dezminți – că Butler îl urăște și îl dorește să dezvolte. Indiferent de relația lor sau nu, celor doi par să se bucure foarte bine să se joace împreună. Poate că Butler își dă seama ce poate vedea în mod clar oricine care urmărește acest serial groaznic – că, deși s-ar putea să nu fie tipul care a fost cândva, Victor Oladipo se pare că mai are multă benzină în rezervor.

Add Comment